Galleri

 

 

 

 

Bilder från kursen med Jan Gyllensten

Bilderna är klickbara

Jan Gyllensten på besök hos ÅLBK
Helgen den 4-6 maj hade vi äran att gästas av Jan Gyllensten. Jan har jobbat som hundförare inom polisen i många år, är mentaldomare och tränar och tävlar med sina egna hundar. Han jobbar mycket med relationen mellan hund och förare och använder leken mycket i sin träning.
På fredagkvällen föreläste han för ett 30-tal intresserade åskådare på Tassa INN i Lenhovda. På ett engagerat sätt förmedlade han sina tankar kring relationer, leken samt uppfostran av våra hundar.
För några av oss så fortsatte helgen i samma anda och vi fick äran att lära oss ännu mer om vikten av en bra relation med våra hundar. En relation som inte bara består av lek och momentträning, utan som även innebär att våga ställa krav på våra hundar.
Jan gick igenom alla ekipagen en och en, ett pass på fm och ett på em. Det första han gjorde var att låta ekipaget komma upp på planen där hunden fick börja med att hälsa på publiken. Sen släpptes hunden lös och Jan kollade av hur samarbetet var mellan hund och förare. Han kommenterade hela tiden och berättade för oss alla varför de olika hundarna gjorde si och så. Av dessa enkla övningar kunde Jan läsa ut hur mycket som helst på så kort tid! Det var mycket intressant att se och höra.
Utifrån dessa iakttagelser och vad förarna själva berättade om deras hund, så gick han sedan igenom varje ekipage och gav dem tips och råd på hur de kunde göra för att förbättra det de ville förbättra. På söndagen sedan så jobbades det vidare på samma tema och alla kände sig nöjda med helgen när det var dags att åka hem.
På bilderna kan ni se några av ekipagen när de jobbar med sina olika problemlösningar.
Maila gärna oss i styrelsen önskemål på vem vi kan ta hit nästa gång för en föreläsning och/eller träningshelg!
Vi kan och vill mycket, men vi kan inte gissa vad det är ni medlemmar vill ha =)
Text och bild: Challe